Ydelser
Hvad er lodret jordvarme
Blot få meter nede er jordens temperatur konstant på 6-8 graders varme, og den er stabil året rundt. For hver meter, der bores ned i jorden, stiger temperaturen. Det er denne varme, et jordvarmeanlæg omsætter til opvarmning af boligen.

Kort fortalt består et lodret jordvarmeanlæg hovedsageligt af en jordvarmesonde, der anbringes i en energiboring og en varmepumpe der stilles op indendørs. Jordvarmesonden trækker varmen op af jorden og transporterer den via en frostsikker væske, brine, op til varmepumpen.

Da temperaturen nede i jorden er konstant, så fungerer et jordvarmeanlæg året rundt. Det er en fordel set i forhold til andre vedvarende energiformer, som ofte er afhængige af vejret.

Den rigtige jord
Det har betydning for hvilke jordtype du har i din undergrund. Er det en meget sandet jord, er virkningsgraden ikke nær så god, som hvis du har en mere lerholdig ord. Dette skyldes, at det er fugten og de vandstrømninger, der er i jorden, som afgiver energien.

Gode råd
  • Etablering af et lodret jordvarmeanlæg kræver en godkendelse af kommunen. Dette tilbyder Varup Termiske Boringer at udarbejde.

  • Varup Termiske Boringer har geografiske kort, så vi kan se hvilken jordtype du har i din undergrund.

  • Inden opstart af borearbejdet anbefales det, at der udarbejdes en energirapport, der anbefaler antal boremeter.

  • Varup Termiske Boringer har samarbejde med anerkendte energirådgivere. Vi har kontakt til VVS-installatører, så du kan få gode råd til hvilke varmepumpe som passer til netop dit hus.
Pris på jordvarme ?
Hvad koster det så ? Varup Termiske Boringer udarbejder et uforpligtende tilbud. Indeholdt i prisen er alt incl. og du bliver ikke mødt med nogle ekstraregninger.

Ring og få besvaret dine spørgmål, og få en grøn løsning eller blot en snak om jordvarme?
Ring gerne til mig. Jordvarme er en rigtig god og miljøvenlig løsning, som jeg er sikker på, at du bliver glad for.

DTH-boringer

Kerneboringer

Geotekniske boringer

Vibrationsboring (vibrocore)

Reperation og Vedligeholdelse

Jordvarme boringer/køleboringer